Over ons

In het idyllische Blaricum klopt het hart van de Stichting Kunst uit Blaricum. Bestuurd door zes inwoners uit Blaricum en haar omgeving, verenigt deze stichting een passie voor het dorp en haar rijke kunsttradities. Hun missie is helder: het creatieve klimaat in Blaricum stimuleren en de beeldende kunst van lokale kunstenaars in de schijnwerpers zetten.

De visie van de stichting is verbonden aan het verleden van Blaricum als Kunstenaarsdorp, waar generaties van kunstenaars hun sporen hebben nagelaten. In die visie is het verleden een inspiratiebron voor de hedendaagse kunstenaars. Want het geven van betekenis aan kunst draait om het doorgeven van verhalen, emoties, en het verbinden van het heden met het verleden.

De voornaamste doelen van de Stichting Kunst uit Blaricum zijn het stimuleren van het creatieve klimaat in Blaricum en het vergroten van de zichtbaarheid van beeldende kunst van de Blaricumse kunstenaars.

De stichting koestert de droom om het hedendaagse Kunstenaarsdorp Blaricum een vernieuwde betekenis te geven. Hiermee wil zij een waardevolle bijdrage leveren aan het versterken van de band tussen de inwoners en hun omgeving. Een kunstzinnig verrijkt dorp versterkt immers de lokale verbondenheid en betrokkenheid.

“Bij de Stichting Kunst uit Blaricum ligt de nadruk op ondersteuning en groei van Blaricumse kunstenaars. Het tonen van hun kunstwerken aan een breed publiek staat hoog in het vaandel, evenals het in stand houden van het culturele erfgoed van Blaricum.” – Frank Elion, voorzitter Stichting Kunst uit Blaricum.

Benieuwd naar de kunstzinnige ontwikkelingen in Kunstenaarsdorp Blaricum? Blijf op de hoogte van de nieuwste exposities en initiatieven van de Stichting Kunst uit Blaricum. Ontdek de prachtige kunstwerken die de lokale kunstenaars voortbrengen en beleef de rijke kunsttraditie die het dorp kenmerkt. Samen maken we Kunstenaarsdorp Blaricum tot een levendige broedplaats van kunst en cultuur, waar creativiteit verbindt en betekenis geeft aan ons dorp en haar omgeving.