Over ons

Zo’n 20 jaar geleden vond een groep kunstenaars het tijd om samen met de toenmalige burgemeester Helga Ton, de nieuwe generatie kunstenaars bij elkaar te brengen en de kunstenaars en hun werk weer een gezicht te geven. Met elkaar is toen de Stichting kunst en cultuur Blaricum opgericht met als doel de kunst en cultuur in Blaricum onder de aandacht te brengen en elkaar te inspireren. Het uitgangspunt is steeds geweest kunst voor en met elkaar. Voor en met elkaar is ook voor en met het dorp en haar bewoners of zoals met De Historische Kring en ruimer, publiek uit te nodigen in contact te komen met de kunstenaars en om met elkaar in gesprek te kunnen raken. 

Daartoe wordt elk jaar de Blaricumse AtelierRoute georganiseerd. Kunstenaars openen hun ateliers en exposeren hun werk of ze exposeren alleen of met een groepje op een gastlocatie. De groep kunstenaars is heel divers. Het zijn professionele en betere amateur kunstenaars uit verschillende disciplines. Nog steeds schilders natuurlijk, maar ook beeldhouwers, keramisten, sieradenmakers, glaskunst, papierkunst, fotografie en videokunst. We laten met elkaar de Kunst uit Blaricum zien! 

Ooit trokken de kunstenaars naar Blaricum om het landelijke en in hun ogen pittoreske van het platteland en hun bewoners te laten zien. Nu organiseren we als groep kunstenaars een atelierroute, die de groep kunstenaars met het dorp verbindt.

Wij worden gesteund door: