Merel Feenstra

In alles wat ik doe zit creativiteit. Het wijst me de weg wanneer ik een schilderij maak, wanneer ik kook, of in de tuin werk. Als kind schilderde ik al. Ik ben een autodidact en ging pas in 2007 naar de Gooise Academie in Laren. Daarna gunde ik mezelf geen tijd om te schilderen, omdat ik altijd druk was voor mijn werk. In 2017 verhuisden we naar Blaricum en ik besloot het anders aan te pakken: in september 2017 ging ik weer naar de Gooise Academie en werd ik lid van Kunstenaars Blaricum. Ik organiseerde de eerste Borrel voor Kunstliefhebbers en nam deel aan de Atelierroute Blaricum.

In september 2018 ben ik begonnen met de basisscholing aan de Klassieke Academie voor beeldende kunst in Groningen. Het onderwijs daar is op HBO-niveau en wordt gegeven door kunstenaars uit het topsegment van het eigentijds Nederlands realisme. Nog steeds werk ik als zelfstandig interim eventmanager voor de zakelijke markt. Maar ik heb de smaak te pakken met het tekenen en schilderen! Met de dag krijg ik er meer plezier in!