Anneloes van der Linden

  • Beroep: Kunstschilder

Mijn schilderijen worden geschilderd uit liefde voor de schoonheid van het leven. Dit vind ik in de mens en de natuur.

Meestal begin ik impulsief aan een schilderij. Het gebeurt ook wel dat ik dagen aan het broeden ben op wat ik graag zou willen maken.

Mensen, dieren of elementen uit de natuur worden in hun natuurlijke vorm of staat geschilderd. Vandaar ontstaat een zoektocht en een spelen met kleuren en kwaststreken. Heldere kleuren afgewisseld met zachte tinten. Dikke, transparante, contrastrijke of in elkaar overvloeiend verf.

Zelfs de toevallige misschien niet passende lijnen, klodders en het in elkaar laten opgaan van achtergrond en onderwerp, horen allemaal bij dit spelen. Het wordt soms een zoektocht naar een verdieping, naar een nieuwe wereld met zijn eigen emotie en expressie. Net zoals in het gewone leven wordt het volmaakte afgewisseld met het onvolmaakte en zul je in mijn schilderijen eenzelfde soort spanning vinden.

Het omgekeerde gebeurt ook, vanuit kleur en beweging ontstaat een vorm waar van uit ik verder ga.

Het maakt mij gelukkig als mensen geraakt worden door mijn schilderijen. Zoals een Française eens tegen me zei: ‘Ça me touche!’

In Wijk bij Duurstede heb ik een aantal jaren een galerie gehad, waar in hoofdzaak andere kunstenaars de gelegenheid werd geboden hun werk te exposeren.