Annette Duburg

Annette Duburg maakt gefused glas en sieraden soms inspireren haar glazen schalen haar sieraden en soms haar sieraden haar glazen schalen.

Bij fusing worden verschillende stukken glas meestal in verschillende kleuren samengesmolten. Dit proces gebeurt in een speciale oven.
Er wordt eerst een ontwerp gemaakt en het glas wordt bij het ontwerp uitgezocht. Daarna gaat het glas voor 24 – 30 uur de oven in en wordt als een platte plaat versmolten.
De vlakke plaat kan als plaat dienst doen, maar het is ook mogelijk om het vlakke glas met behulp van een mal vorm te geven. Dit gebeurt wederom in de oven. Vervolgens wordt het werkstuk indien nodig gezaagd, geslepen, gepolijst of gezandstraald.
In gefused glas zijn altijd heel kleine champagne belletjes zichtbaar.

De sieraden die Annette maakt zijn vervaardigd van Polymeer klei, dit is een synthetische kleisoort. De kleuren worden onderling gemengd om zo tot de kleur van het ontwerp te komen.
Vervolgens wordt het werkstuk gebakken op 130º. Vaak gaat een werkstuk meerdere malen de oven in om zo tot het gewenste eindresultaat te komen. Na het bakken is het sieraad onbreekbaar en door het polijsten komt er een mooie glans op.